Home

  Doelstelling
    Onze doelstelling
    Wat doen we voor jou?
  Contact
    Hoe gratis lid worden?
    Activiteiten melden
   

Medewerkers contacteren

  Vereniging & activiteiten
    Activiteiten
    Cultureel & vrije tijd
    Sport
    Jeugd
   

Alle verenigingen

  Historiek  van
    Beigem
    Borgt
    Humbeek
    Grimbergen
    Strombeek-Bever
    Kunstenaars
    Andere
  Grimbergse links
    Sponsors
    Verenigingen
   

Bedrijvengids

  Info links
    Wachtdiensten
    Hulpdiensten
    Andere
  Varia
    Job-blad
    Immo
   

Ontspanning

 

 

 

 

Administrator

Paswoord:

 
 

 
 

Info van de vereniging

Cultuur

 

Jeugd

 

Sport

Chili ProjectBestand:    Cultuur Indeling:    ondersteuning
       
Voorzitter:    Eddy Paulus Secretaris:   
eddypaulus@hotmail.com

Info Bijna zes jaar geleden vertrok Nele, een leerkracht van onze zoon voor acht maanden naar een weeshuis in Chili.

Meer bepaalt in een dorp tegen het gebergte , El Carmen genaamd. El Carmen is ongeveer 500 kilometers ten zuiden van Santiago de Chile. Dit tehuis werd opgericht in 1964 en geleid door een Belgische zuster ,Elisa Mottard. In Chili word ze Madre Victoria genoemd. Ook werkt er nog een Belgische lekenzuster in het tehuis, noemende Edith Jans.
Beiden behoren ze tot de Congregatie van de Heilige Harten (Socrades Corezones) en zijn afkomstig uit de streek van Tongeren.

Via Nele vernamen we dat de mogelijkheid bestond om een kind financieel te steunen. Daarmee werd dan alles aangekocht om naar school te kunnen gaan. Dit was echt iets voor ons.

We besloten in juni 2000 om peetouders te worden. Het kind dat wij zouden steunen noemde Tania en werd in oktober 6 jaar. Regelmatig, zoals met Kerstmis of haar verjaardag stuurden we haar een kaartje

In 2002 besloot ik om avondonderwijs Spaans gaan te volgen. Want we waren samen tot akkoord gekomen,

Volgend jaar gaan we ons peetkind en de Hogar in Chili bezoeken. We waren namelijk in 2003, 25-jaar gehuwd en toch op zoek achter een nieuwe uitdaging. We gingen op zoek achter badpakjes,breinaalden, enz...... voor de kinderen. Met twee grote reistassen vol spulletjes voor het tehuis vertrokken we op 1 april (dit is geen grap) dan naar El Carmen voor bijna vier weken. Het afscheid viel heel zwaar.

Reeds op de luchthaven bij onze terugkeer zeiden we tegen elkaar: "Zouden we hier nu echt niets zelf kunnen aan doen?" En ja hoor. De ellende liet ons niet los. We spraken met een aantal mensen en gaven twee fotoavonden over hetgeen we ginder zelf hadden gezien en besloten om geld in te zamelen voor een project. Door veel steun van parochie, verenigingen en particulieren konden we ons project waarmaken.

In 2005 gingen we voor twee maand naar het tehuis om ons sanitair project te verwezenlijken. Het werden 2 mooie badkamers voor ongeveer 45 kinderen. We trachten dan ook met degelijk materiaal te werken.
 
Website http://users.telenet.be/elcarmen/

     


 
 
 
   

Copyright © 1999-2018 Grimbergen Leeft