Home

  Doelstelling
    Onze doelstelling
    Wat doen we voor jou?
  Contact
    Hoe gratis lid worden?
    Activiteiten melden
   

Medewerkers contacteren

  Vereniging & activiteiten
    Activiteiten
    Cultureel & vrije tijd
    Sport
    Jeugd
   

Alle verenigingen

  Historiek  van
    Beigem
    Borgt
    Humbeek
    Grimbergen
    Strombeek-Bever
    Kunstenaars
    Andere
  Grimbergse links
    Sponsors
    Verenigingen
   

Bedrijvengids

  Info links
    Wachtdiensten
    Hulpdiensten
    Andere
  Varia
    Job-blad
    Immo
   

Ontspanning

 

 

 

 

Administrator

Paswoord:

 
 

 
 

Info van de vereniging

Cultuur

 

Jeugd

 

Sport

Free Time SavateBestand:    Sport Indeling:    Gevechtssport
       
Voorzitter:    Arnaud Pintor Secretaris:    Georges Cocquereaux
Dr. Folletlaan 218 Vilvoordsestwg. 173
1780 Wemmel 1860 Meise
475/ 22 68 53 02/ 269 86 46

Info FRANS BOKSEN OF SAVATE. Waarom deze sport?

Omdat het een goede conditie, doorzettingsvermogen en kracht vereist. De arm-, been-, en buikspieren worden in gelijke mate geoefend tijdens een training. Ook lenigheid is een onderdeel waar veel aandacht aan wordt besteedt. De fysieke ontwikkeling zal dien ten gevolg globaal gebeuren. Tijdens de trainingen wordt de evolutie van het hart eveneens in het oog gehouden.

Een interessant bijverschijnsel is de afname in overtollig vet die zich automatisch voordoet indien er een vast trainingsritme wordt aangehouden.

Omdat het een grote zelfkennis vereist: men moet een eventuele angst voor de partner overwinnen en/of een meerwaardigheidsgevoel aan de kant schuiven. Het doel is de medespeler snel te raken zonder hem/haar pijn te doen en zich te verdedigen zonder zichzelf te bezeren. Ongelukjes komen zelden voor.

Omdat de confrontatie een verstandige aanpak vereist: men moet de combinatie vinden tussen sneller reageren, anticiperen, afweren, ontwijken en raken. De savate ontwikkelt het observatievermogen, de reactiesnelheid en de zelfbeheersing. Het vormt het karakter en de wil.Het vraagt een groot doorzettingsvermogen. Het zet aan om limieten te verleggen en zichzelf te overstijgen.

Omdat het een sport is met strikte regels die de partners beschermen. Het is een sport die voor het plezier in clubverband beoefend kan worden of een stap verder op vriendschappelijke basis kan worden toegepast om competities in "assaut" te vechten of nog een stap verder gestreden kan worden in de heftiger variant van de competities, in "combat", telkens wordt nauw op de naleving van de regels toegezien door een scheidsrechter. Deze confrontaties zijn een grote stimulans die aanzetten om zich constant te verbeteren.

Omdat het een sport is die wordt gedaan uit plezier, met partners die dezelfde voorliefde koesteren. Het brengt noch geld noch glorie . maar wat voelt een mens zich goed na een training!

Als dit u aanspreekt, kom dan eens gratis proberen, de club leent u de basisuitrusting. U zult zeker een fijne avond beleven en ondervinden dat u meer kunt dan u verwacht en dat u zelfs nog verder zou kunnen gaan.

We verwachten u dinsdags en donderdags van 21 tot 23 uur en vrijdags van 20u30 tot 22u30.

Voor de kinderen bestaat de mogelijkheid tot les op woensdag van 14 tot 15 uur. De training wordt gegeven in de kleine zaal van sportcomplex "de Verbrande Brug" te Grimbergen, Vaartsraat, 198 te 1850 Grimbergen vlak bij de gelijknamige brug over het kanaal van Willebroek.

Na een gratis les zijn de volgende tarieven van toepassing: 5€ per les, 37€ voor een 10 lessenkaart en 23€ voor een abonnement van 1 maand. Voor jongeren onder de 18 jaar komt het abonnement op 15€. Inschrijving bij de Federatie voor Frans Boxen- Savate is verplicht en bedraagt 32€. Hierbij is een verzekering inbegrepen en de toelating deel te nemen aan de competities.
 
Website www.freetimesavate.be

     


 
 
 
   

Copyright © 1999-2018 Grimbergen Leeft