Home

  Doelstelling
    Onze doelstelling
    Wat doen we voor jou?
  Contact
    Hoe gratis lid worden?
    Activiteiten melden
   

Medewerkers contacteren

  Vereniging & activiteiten
    Activiteiten
    Cultureel & vrije tijd
    Sport
    Jeugd
   

Alle verenigingen

  Historiek  van
    Beigem
    Borgt
    Humbeek
    Grimbergen
    Strombeek-Bever
    Kunstenaars
    Andere
  Grimbergse links
    Sponsors
    Verenigingen
   

Bedrijvengids

  Info links
    Wachtdiensten
    Hulpdiensten
    Andere
  Varia
    Job-blad
    Immo
   

Ontspanning

 

 

 

 

Administrator

Paswoord:

 
 

 
 

Info van de vereniging

Cultuur

 

Jeugd

 

Sport

Gymnasport v.z.w.Bestand:    Sport Indeling:    Turnen
       
Voorzitter:    Luc Notebaert Secretaris:    Ann Bogaerts
02 305 53 10
luc.notebaert@telenet.be annbogaerts3@hotmail.com

Info Je staat er niet bij stil, maar onze club bestaat al meer dan 60 jaar.

We schrijven 1954. Op een feest van de Bond voor Grote Gezinnen ontstaat tussen de heren Petit-Jean, Van Renterghem en Van Godtsenhoven de idee om samen een turnclub op te richten. Zij hebben allen een groot gezin zodat zij onmiddellijk een aantal leden hebben. Zo onstaat Gymnasport met Petit-Jean als voorzitter, Van Renterghem als penningmeester en Van Godtsenhoven als secretaris.

Het ledenaantal groeit al snel, want de vrienden van de kinderen van de stichters worden allen aangesproken. De allereerste oefenzaal van Gymnasport was het lokaal van de mutualiteiten in Ons Huis, waar iedere keer alles aan de kant moest gezet worden alvorens men kon beginnen. Al snel verhuisde Gymnasport naar de gemeentelijke jongensschool in de Villegasstraat waar men de turnzaal van de school kon gebruiken. Na elke training moest de zaal gekuist worden met water!

Het materiaal werd gehuisvest in een opslagruimte van de gemeente en moest bij gevolg iedere keer door weer en wind verhuisd worden naar de turnzaal. Zo gebeurde het, dat in de donkere opslagruimte een vat met olie omviel over de enige turnmat. De mat was niet meer te gebruiken en er moest een nieuwe aangeschaft worden.

De eerste trainers o.a. meneer Richart Van den Bogaerde en meneer De Mayer waren geschoold in Zweeds turnen. Toestelturnen was in die tijd nog niet ingeburgerd. Met behulp van filmmateriaal begon Roger Bosmans de eerste keurploeg te trainen. Rek- en brug oefeningen werden op film bestudeerd door het herhaaldelijk bekijken ervan. Elke beweging werd geanalyseerd en zo begonnen ze zelf de oefeningen uit te testen. Het is dan ook begrijpelijk dat aan het slagen van een oefening veel valpartijen vooraf gingen. De eerste herenbrug werd aangekocht en dit meer dan 40 jaar oude toestel doet nog regelmatig zijn dienst om jonge turners op te leiden.

Door het te kort aan materiaal werd bij een afsprong van de rek de turner opgevangen door de andere turners. Zij stonden hiervoor in een dubbele rij en bij de "ja"-roep van de turner in actie vingen ze hem op. Een avontuurlijke onderneming, maar zouden wij dat nog betrouwen.
 
Website www.gymnasport.be

     


 
 
 
   

Copyright © 1999-2018 Grimbergen Leeft