Home

  Doelstelling
    Onze doelstelling
    Wat doen we voor jou?
  Contact
    Hoe gratis lid worden?
    Activiteiten melden
   

Medewerkers contacteren

  Vereniging & activiteiten
    Activiteiten
    Cultureel & vrije tijd
    Sport
    Jeugd
   

Alle verenigingen

  Historiek  van
    Beigem
    Borgt
    Humbeek
    Grimbergen
    Strombeek-Bever
    Kunstenaars
    Andere
  Grimbergse links
    Sponsors
    Verenigingen
   

Bedrijvengids

  Info links
    Wachtdiensten
    Hulpdiensten
    Andere
  Varia
    Immo
   

Ontspanning

Verantwoordelijke uitgever
Hubert Wauters

Contact huwa@telenet.be

 

 

 

Administrator

Paswoord:

 
 

 
 

Naar activiteitenlijst

Koninklijke Fanfare De Rumolduszonen


stelt voor

Winterrestaurant

Datum:  27/01/2019
Rubriek:: etentje
Benaming: Winterrestaurant
Vereniging: K. F. Rumolduszonen Humbeek
Info:

E mail:
Website: www.kfrhumbeek.be
 
Koninklijke Fanfare De RumolduszonenKoninklijke Fanfare Rumolduszonen (KFR)

De Rumolduszonen werden in 1861 opgericht als een kerkkoor. Op het einde van de 19de eeuw kwam het idee om de zangers met instrumenten te begeleiden, begin 1901 werd de vereniging dan tot een muziekvereniging omgevormd.

In 1929 werd de fanfare bevorderd tot "koninklijk" en draagt ze de benaming "Koninklijke Fanfare Rumolduszonen" 23 jaar later (in 1952) werd een VZW gesticht.

Vader en zoon August en Leon Maes dirigeerden onze vereniging tot 1959. Onder Remi Carleer (de derde dirigent in onze vereniging) maakten we in 1969 de stap naar ere-afdeling (in 1966 waren we al opgeklommen naar uitmuntendheid). Gedurende de daaopvolgende jaren werden meerdere mooie uitslagen behaald.

In 1964 werd in de schoot van de fanfare een trommelkorps opgericht dat zowel met de fanfare als afzonderlijk optredens verzorgt. In 1996 werd deze deelgroep omgevormd tot een drumband. In 2006 behaalden ze nog een mooie uitslag van 90% op het provinciaal tornooi.

De jeugdfanfare, opgericht in 1967, is de schakel tussen de muziekschool en de fanfare. Hoogtepunten waren zeker optredens in Duitsland in 1971 en een Belgische titel in Wemmei in 1996. In 2006 behaalden ze nog een uitzonderlijke monsterscore van 98% op het provinciaal tornooi.

In juni 1996 werd het KFR RE-MI-CENTRUM officieel ingehuldigd. Na de aankoop van het oude schoolgebouw, gingen vele leden gedurende meer dan een jaar aan de slag om de leslokalen te renoveren en een repetitieruimte te bouwen die tevens kon worden gebruikt voor onze concerten. In dit gebouw wordt wekelijks muziek-onderricht gegeven in ons eigen muziekateljee en repetities voor al onze deel-groepen.

Het laatste hoogtepunt in de geschiedenis van onze vereniging is het schitterende resultaat van 95% dat wij behaalden met onze fanfare in maart II op het provinciaal tornooi.

 
     


 
 
 
   

Copyright © 1999-2018 Grimbergen Leeft